Solkyrka och Debutantporträtt

Sitter ute på Donsö – en av södra skärgårdens pärlor. Nästan vindstilla. Gassande sol. Bara enstaka, bleka molnstrimmor längst en annars klarblå himmel. Havet ligger stilla. Trädgårdar bonas i vårvärmen. Gräsklipparsurr. Fågelkvitter. Nyvakna insektsvingar.

Sambon är med sitt entourage i Spanien. Men jag tror det här är ett av de sällsynta tillfällena när Svenska västkusten bjuder på fler vykortsbilder än Spanska östkusten. Kanske. Om inte annat ser en underdog alltid ut som en vinnare i ett likaläge.

20160505_152829

Ett är i alla fall säkert: Den som lyckas marknadsföra sig lika bra som en svensk solig vårdag sitter inne på svaren. Vinden kan vara vinterkall, men när kalenderklockan slår April/Maj och solen är framme är ändå ben och armar nakna. Varje stenkant och gräsplätt i läge blir till solarie. Bakom solglasögon slappnar ansiktsdragen av, som att solen med sin blotta utstrålning viskar det där enda ordet man behövt höra. Vindkylan verkar inbillad, och solskydd känns som att det inte kommer behövas förrän i Augusti. Hela Sverige tillber Solgudinnan, med bleka ansikten uppåtvända i stum beundran. En ljudlös extas.

Jag tänkte skriva om marknadsföring. Men blev visst bländad. Kan helt kort nämna att jag kommer annonsera i månadens nummer av Språk. 66 000 läsare, enligt hemsidan. Förhoppningsvis är det några av dem som blir intresserade av Kaufmanns utvalda. Ska bli väldigt spännande att studera gensvaret med HOI:s marknadsavdelning.

20160505_182500

Nu återvänder jag till Solkyrkans mässa och tar en promenad längst skogsstigen vid stranden. Lägger in debutantporträttet som publicerats i Sommarens Böcker 2016 nedan. Låt mig veta vad ni tycker, och hur ni njuter av vårsolen. Vi hörs!

Bästa hälsningar
Karl

20160420_175708

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s