Kaufmanns utvalda är min debutroman.

Ursprunglig grundad på min farmors berättelser från sin tid som mentalsköterska, utforskar boken fångenskap, kamp och människosyn.

André är fjorton år i fyrtiotalets Sverige när han till följd av en desperat lögn blir inlåst på ett mentalsjukhus för barn och ungdomar. Isolerad från alla som kan hjälpa honom möter han läkare som berövar barnen på deras mänskliga värde, sköterskor som misshandlar sina patienter och doktor Kaufmann – överläkaren vars idéer och experimentlusta fängslar hela sjukhuset. Här träffar André också Stig – pojken med den mörka uppsynen som blir hans närmsta vän, och Astrid – underbarnet som blir hans kärlek och mardröm. Och Emma – hoppfullheten som gör vad som helst för honom.

Nästan femtio år senare ser André tillbaka på åren som formade honom – allting efteråt står i relation till övergreppen och vansinnet på sjukhuset. André beslutar sig för att gräva upp gravarna i sitt förflutna och snart smulas den spröda grunden av självkontroll sönder och den hälsa han byggt upp under åren börjar vackla.

Omslag